SLADOVNÍK – PIVOVARNÍK

Řemeslo má zlaté dno a u sládka to platí dvojnásob. Kdo by nechtěl umět vařit pivo? A ještě za to dostat zaplaceno! Staneš se respektovaným specialistou v jednom z nejstarších řemesel v Česku a budeš umět vytvářet tekuté zlato.

Naučíš se vše potřebné pro výrobu piva – technologické postupy při výrobě, přípravu kvasničných kultur, rozpoznávání chmele a spoustu dalšího – zkrátka celý proces výroby piva od začátku po správně načepovaný půllitr. Pivovarnictví je láska, vášeň. A v každém jednom pivu je kus osobnosti sládka.

  • KÓD OBORU – 29-51-H/01
  • ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM – Výrobce potravin – sladovník-pivovarník
  • DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ – Střední vzdělání s výučním listem
  • ZAKONČENÍ STUDIA – Výuční list
  • DÉLKA STUDIA – 3 roky
  • PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY – Přijímací zkouška se nekoná
  • POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ – 12

Získej stipendium razítko

PROČ STUDOVAT SLADOVNÍKA-PIVOVARNÍKA?

 

Řemeslo má respekt

 

  • SILNÁ PRAXE
    • Našim partnerským pivovarem je Radegast, který ti zajistí ochranné pomůcky, odborné učitele i praxi.
  • ČESKO ZEMÍ PIVA
    • Češi jsou národem piva a sládci jsou uznávaní odborníci. Na tenhle obor budeš hrdý.
  • ŘEMESLO SE ZLATÝM DNEM
    • Řemeslo má zlaté dno a u sládka to platí dvojnásob. Pivo se bude pít stále a sládci mají budoucnost.

 

KDE SE UPLATNÍŠ?

Uplatníš se především jako sládek-pivovarník v pivovarech po celé České republice i v zahraničí. To znamená, že budeš vařit pivo pro tisíce lidí. Je to velká zodpovědnost, ale na druhou stranu můžeš do výsledku vždy vložit něco ze sebe.

Na praxi se podíváš třeba do pivovarů Radegast a Ostravar a pokud ti to půjde, dostaneš od nich rovnou nabídku práce. Uplatníš se i v malých pivovarech, kterých jsou v ČR stovky. Nebo začni podnikat a založ si vlastní domácí pivovar. Znalosti pro to budeš mít.

  • V tradičních českých pivovarech
  • V nových minipivovarech
  • V podnicích, které si vaří vlastní pivo
  • Ve vlastním pivovaru

 

CO BUDU UMĚT?

  • Naučíš se postup výroby piva od A do Z a dozvíš se vše o jednotlivých ingrediencích.
  • Ovládneš postup i při velkovýrobě v nejmodernějších pivovarech.
  • Naučíš se přípravu kvasničných kultur či rozpoznávání chmele.