PEKAŘ

Chceš pracovat v tom nejvoňavějším oboru, který existuje? Láká tě výroba koláčů, croissantů, vánoček, chlebů a dalšího pečiva?

Rozdávej radost každý den a staň se pekařem!

O poctivé řemeslníky je teď obrovský zájem, proto práci budeš hledat opravdu snadno. Tenhle obor je hodně praktický – polovinu studia tvoří praxe, takže školu v lavici nad knihami opravdu neprosedíš. A protože se pečivo bude jíst pořád, o uplatnění teď ani v budoucnosti mít strach nemusíš.

  • KÓD OBORU – 29-53-H/01
  • ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM – Pekař
  • DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ – Střední vzdělání s výučním listem
  • ZAKONČENÍ STUDIA – Výuční list
  • DÉLKA STUDIA – 3 roky
  • PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY – Přijímací zkouška se nekoná
  • POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ – 12

Získej stipendium razítko

PROČ STUDOVAT PEKAŘE?

ŘEMESLO MÁ RESPEKT

  • STIPENDIUM
    • V tomto oboru můžeš dostat stipendium i odměnu za produktivní práci. Vydělávat budeš už při studiu.
  • VOŇAVÁ PRÁCE
    • Tohle je rozhodně ten nejvoňavější obor, který můžeš studovat. Budou se ti sbíhat sliny.
  • POCTIVÉ ŘEMESLO
    • Poctivé řemeslo, s kterým se uplatníš vždy a všude. Není nad křupavou kůrku právě upečeného chleba!

Kde budeš mít praxi?

HM Tesco Třinec, HM Tesco Český Těšín, HM Tesco Karviná.

Společnost Tesco byla založena s jednoduchým posláním – být tím nejlepším pro zákazníky a pomáhat jim dosáhnout lepšího a jednoduššího stylu života. To se nikdy nezmění.

Zákazníci chtějí skvělé produkty, které jsou snadno dostupné a za skvělou cenu.

Odborná praxe žáků: obsluha strojů, výroba pečiva

Naši žáci:

„ Já osobně mohu říct, že pracoviště Tesco mi velmi dopomohlo k splnění mého snu, jelikož mi umožnují vykonávat praxi i přes můj hendikep. Vedení je velmi vstřícné a kolektiv je zde na profesionální úrovni.”

Žák 2.ročníku

„ Na HM Tesco se mi líbí, že mohu pracovat, jak se zmraženými polotovary, tak také napomáhám s klasickou výrobou pečiva. ”

Žákyně

 

Hm Globus má po republice spoustu poboček, naši studenti navštěvují pobočku HM Globus v Havířově, který vznikl 25.11.2011. Firma má svou vlastní pekárnu, ve které pečou kvalitní výrobky.

Odborná praxe žáků: obsluha strojů, pečení, tvarování a vystavování pečiva

Naši žáci:

„Praxe v této pekárně je velmi zajímavá, při své práci se dostanu, jak ke strojní výrobě, tak i k ruční výrobě. Líbí se mi, že dopékáme i několikrát denně, což mi umožnuje neustále opakování mé pracovní činnosti, díky čemuž se zdokonaluji. ”

Lenka H.

 

KDE SE UPLATNÍŠ?

Uplatníš se jako pekař v různých společnostech a firmách. Ať už jde o rodinné pekárny, supermarkety nebo stále populárnější tradiční pekařství.

Nebo si založ vlastní podnik – i jako malý řemeslník se v dnešní době uživíš a budeš mít plnou kontrolu nad svým časem.

A pro jistotu tě naučíme i cizí jazyk, takže pokud budeš chtít, můžeš jít pracovat i do zahraničí.

  • V potravinářských podnicích
  • Ve velké pekárně
  • V malém tradičním pekařství
  • V kavárně či restauraci
  • V hotelech

 

CO BUDU UMĚT?

  • Naučíš se péct koláčky, vánočky, croissanty, koblihy a spoustu dalšího pečiva.
  • Budeš umět pracovat s nejrůznějšími surovinami.
  • Dokážeš vykouzlit ten nejúžasnější chleba – kváskový i žitný.
  • Ovládneš i velkovýrobu.