Ochutnávka produktů ze sezónních a regionálních potravin
Dne 19. 10. 2023 probíhala na Albrechtově střední škole v Českém Těšíně ochutnávka produktů ze sezónních a regionálních potravin, kterou pro veřejnost připravili žáci oboru hotelnictví a pekař, pod vedením odporných pedagogů Mgr. Renáty Bajtkové a Adriany Henslerové. Tato aktivita vyplynula z členství naší školy v mezinárodní Síti přidružených škol UNESCO, konkrétně mezioborového projektu „Šetrný spotřebitel, odkaz budoucím generacím“, který se zaměřuje na udržitelný rozvoj a udržitelný životní styl.
Návštěvníci ze školských zařízení, či Městského úřadu Český Těšín měli možnost obdivovat a především ochutnat kreativní využití výše zmíněných potravin, které podporují regionální zemědělce, a při jejich produkci je ohleduplně zatěžováno životní prostředí, neboť je minimalizována uhlíková stopa vznikající při dopravě.
Největší oblibu sklidily placičky s červené řepy, bramboráčky, pečená dýně, mrkvánky, nebo kysané zelí, či jablečné pyré.
Všem, kteří se na přípravě této zdařilé akce podíleli, děkujeme.
V Českém Těšíně
20. 10. 2023
Mgr. Pavla Tomisová
Koordinátorka EVVO Albrechtovy SŠ, Český Těšín